3 Mayıs'ta yapılan bir açılış ile "Kevser Eğitim Merkezi" resmi olarak çalışmalarına başlamış oldu.
Zeynep Varol'un sunduğu program Ehlibeyt alimlerinden Mustafa Sarıhan'ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı, sonrasında eğitim merkezi müdürü Yusuf Tazegün çalışmalar hakkında genel bir bilgi vererek şunları söyledi:
"İslam dininde diğer dinlerin aksine herkes alim olmak ve inanç esaslarını öğrendikten sonra başkalarına aktarmakla yükümlüdür. Allah katındaki en faziletli amel insanın ilim öğrenmesi, öğrendiklerine amel etmesi ve bu güzellikleri başkalarına ulaştırması gelmektedir. İlim, takva ve basiret ile hem Allah'ın ve hem de İmam-ı Zaman'ın hoşnutluğu peşinde olmalıyız.
Bu gayeler doğrultusunda eğitim çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. İnşallah Rabbimizin yardımı ve Mevlamızın inayeti ile merkezimizde, dinî öğretiler derslerinin yanı sıra Kuran eğitimleri, aylık paneller, alanında uzman üstadlar tarafından kısa dönem eğitimler, Farsça-Arapça dil kursları, danışmanlık hizmetleri ve düzenli medrese eğitimlerimiz olacaktır."
Tazegün hocadan sonra bir konuşma yapan Kevser Eğitim Şurası Başkanı Abbas Akyüz, "İnsanın Allah'ın katında keramet sahibi olduğu ve bu keramete kulluk ile ulaşabileceğini, kulluğun yollunun ise böylesi eğitim merkezlerinde alınacak olan ilimler ve manevi gelişimler ile sağlana bileceğini" ifade etti.
Programda son olarak Ehlader Genel Başkanı Kadir Akaras yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Keramet haftasında bulunmaktayız, yani Hz. Masume ve İmam Rızanın mübarek doğum günleri. Bu günler aynı zamanda Kum İlimler Havzası'nın kuruluşunun 100. yılına denk gelmektedir. İlim ve maneviyat, bu ilim havzasından dünyaya ve ülkemize yayılmıştır. Bizler bu ilim merkezlerini güçlendirmek ve her yıl ülkemizde hizmet edecek talebelerin eğitim almalarını sağlamamız gerekmektedir.
Kevser hareketinin uzun vadeli programlarından hamdolsun birçoğunu gerçekleştirdik; kanalımız, yayınevimiz, yardım derneğimiz, gençlik ve kadın kollarımız başarılı bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedirler. Şimdi ise yıllardır planladığımız ve arzumuz olan eğitim çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. İnşallah burada eğitim alanlar ile güzel bir nesil yetişecek, kendisine, mektebe ve ülkemize faydalı hizmetler sunacaklardır."
Program sonrasında öğrencilerin sınıflara dağılması ile akaid, fıkıh, ahlak ve kişisel gelişim dersleri başlamış oldu.
Hayırlara vesile olmasını niyaz ediyoruz.
مرکز آموزشی کوثر فعالیت خود را آغاز کرد
با افتتاحیهای که در تاریخ 13 اردیبهشت برگزار شد، "مرکز آموزشی کوثر" رسماً فعالیتهای خود را آغاز نمود.
این مراسم با تلاوت قرآن کریم یکی از علمای ترکیه جناب آقای شیخ مصطفی صاریهان آغاز گردید. سپس مدیر مرکز آموزشی، حجتالاسلام و المسلمین جناب آقای یوسف تازگون، اطلاعات کلی درباره فعالیتها ارائه کرده و چنین گفت:
«در دین اسلام، برخلاف سایر ادیان، هر فرد موظف است عالم شود و پس از یادگیری اصول اعتقادی، آن را به دیگران منتقل کند. بافضیلتترین عمل نزد خداوند، آموختن علم، عمل کردن به آنچه آموخته شده و رساندن این زیباییها به دیگران است. باید با علم، تقوا و بصیرت در پی رضایت خداوند و امام زمان بود.
در همین راستا فعالیتهای آموزشی خود را آغاز کردهایم. انشاءالله با یاری پروردگار و عنایت مولایمان، در این مرکز علاوه بر دروس معارف دینی، آموزشهای قرآنی، نشستهای علمی ماهانه، دورههای آموزشهای کوتاهمدت ، دورههای آموزش زبان فارسی و عربی، خدمات مشاوره و آموزشهای منظم حوزوی برگزار خواهد شد.»
پس از سخنان آقای تازگون، آقای شیخ عباس کاظمی، رئیس شورای آموزش کوثر، چنین گفت:
«انسان نزد خداوند دارای کرامت است و این کرامت را میتوان با بندگی به دست آورد. راه بندگی نیز از طریق علمی که در چنین مراکز آموزشی کسب میشود و رشد معنوی حاصل میگردد، ممکن خواهد بود.»
در پایان ، رئیس مجمع علمای اعل بیت ترکیه حجتالاسلام و المسلمین جناب آقای قدیر آکاراس در سخنان خود چنین گفتند:
«ما در هفته کرامت به سر میبریم، یعنی ایام ولادت حضرت معصومه و امام رضا (ع). این ایام همزمان با صدمین سالگرد تأسیس حوزه علمیه قم است. علم و معنویت از این حوزه علمیه به سراسر جهان و کشور ما گسترش یافته است. ما باید این مراکز علمی را تقویت کنیم و هر ساله برای تربیت طلابی که به دین خدمت خواهند کرد، تلاش نماییم.
الحمدلله بسیاری از برنامههای بلندمدت جنبش کوثر را محقق ساختهایم؛ شبکه 14، انتشارات و مرکز پژوهشی، انجمن خیریه، بخش جوانان و بانوان ما بهخوبی در حال فعالیت هستند. اکنون نیز فعالیتهای آموزشی که سالها برای آن برنامهریزی کردهایم و آرزوی آن را داشتهایم، آغاز شده است. انشاءالله نسل نیکویی از این مرکز آموزش خواهد دید و خدماتی مفید به خود، مکتب و کشور ارائه خواهد داد.»