.
.

Ehlader Araştırma Bölümü

1) Yezid b. el-Esem şöyle rivayet etmiştir:

Bir adam Ömer İbn-i Hattab’a “Ey Müminlerin Emiri! Subhanallah’ın anlamı nedir?” diye sordu. Ömer dedi ki: “Burada öyle bir kişi var ki ne zaman soru sorulursa cevap verir, ne zaman susulursa kendisi konuşmaya başlar. ”

O adam oraya gitti ve Ali b. Ebu Talib’in orada olduğunu gördü. Sonra şöyle dedi: “Ey Ebu’l Hasan! Subhanallah ifadesi ne anlama gelmektedir?”

İmam şöyle buyurdu:

“Aziz ve Celil Allah’ın ululuğunu yüceltmek ve tüm müşriklerin Allah hakkında söylediklerinden Allah’ı tenzih etmektir. Kul ne zaman 'Subhanallah' dese, tüm melekler ona selâm ve salât ederler.”

* * *

2) Hişam b. Hakem şöyle rivayet etmiştir:

Ebu Abdullah'a (İmam Cafer Sadık aleyhisselâm), 'Subhanallah' ifadesinin anlamını sordum. Buyurdu ki:

“Allah Azze ve Celle her türlü kusur ve ayıptan münezzehtir.”

* * *

3) Hişam el-Cevalikî şöyle rivayet etmiştir:

Akıl Sahiplerinin Özellikleri
Akıl Sahiplerinin Özellikleri
İçeriği Görüntüle

Ebu Abdullah’a (İmam Cafer Sadık aleyhisselâm) Allah Azze ve Celle'nin 'Subhanallah' sözünün ne anlama geldiğini sordum. Buyurdu ki:

“Allah’ı noksanlıklardan tenzih etmektir.”